גירושין על פי דיני משפחה
דיני משפחה הם ענף משפטי הכולל התייחסות למעמד אישי ויש להם השפעה על כל אורחות החיים. בישראל נקבעים מקורות הדין המהותי וערכאת השיפוט בהתאם להשתייכות הדתית של המתדיינים. לפיכך, נושאים כגון המרת דת, נישואין, גירושין ומזונות כפופים לדין הדתי. יהודים יתגרשו בהתאם לדין הדתי היהודי, מוסלמים על פי השריעה וכן הלאה. בני זוג יהודים המעוניינים לסיים את קשר הנישואין יוכלו לעשות זאת רק באמצעות הרבנות.
גירושין מתקיימים בבית הדין הרבני ונעשים רק בהסכמת שני הצדדים. בהיעדר עילה המאפשרת זאת, לא ניתן לכפות גירושין על בן זוג שאינו רוצה בכך. מהבחינה הזו מחדדים גירושין את הפער בין דיני משפחה הנקבעים על פי מקורות הדין הדתי, לבין דינים הנובעים מחקיקה אזרחית.
כל הדרכים לגירושין
יש שתי דרכים להגיע להסכמה לגבי עניין הגירושין בין הצדדים. הדרך הראשונה היא הגעה להסכמות מוקדמות בכל הנושאים הקשורים לגירושין, לרבות חלוקת הרכוש והחובות, משמורות והסדרי ראיית הילדים, מזונות ועוד. הדרך השנייה מורכבת יותר ובאה לידי ביטוי בניהול הליכים משפטיים. הליכים אלו תקפים לגבי כל אחד מהנושאים השנויים במחלוקת ונמצאים על הפרק. כאמור, בני זוג יכולים להתגרש רק במידה ושניהם מסכימים לכך. עם זאת, לאורך הנישואין עלולות להיווצר בעיות שקשה לפתור תוך זמן קצר. המאבק המשפטי בין מתגרשים אינו קל וברוב המקרים הוא מתבצע בלית ברירה.
היות ועל פי דיני משפחה בישראל שייך הנושא של גירושין להלכה היהודית, כדאי להכיר את העילות אשר קיום אחת מהן מאפשר לבן הזוג המעוניין כך להתגרש גם ללא הסכמת השני. העילות שהן נישואין שיש בהם עבירה, מציאת מום או מחלה, אי מילוי חובתו של הבעל לפרנס את אשתו, אי מילוי חובתה של האשה במלאכות הבית או אי מילוי חובות בחיי אישות. בית הדין יכול לפסוק גירושין כהמלצה, מצווה, חיוב או כפיה במאסר, או לחילופין לדחות את התביעה ולפסוק על שלום הבית. בשנים האחרונות ניתן לזהות מגמה של העדפת סיום הסכסוך בדרך של גירושין, בהסכמה או שלא בהסכמה.
מחפשים עו"ד גירושין בחיפה – עו"ד ירון גרוס הוא הבחירה הטובה ביותר עבורכם.